Thứ sáu, 29/03/2024
 NămSố
 Từ khóa
 Tác giả
Tìm thông tin khác
Một số đặc điểm dịch tễ học đại dịch COVID-19 và đáp ứng của hệ thống giám sát tại Quảng Ninh năm 2021
Năng lực sức khỏe của sinh viên Khoa Y, Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh trong thời gian đại dịch COVID-19, 2021 - 2022
Thực trạng biếng ăn và yếu tố liên quan ở trẻ 24 - 71,9 tháng tuổi tại một số trường mầm non của huyện Yên Bình, tỉnh Yên Bái, năm 2022
Trang: 35
Tập 32, số 9 2022

Eating habits and food consumption frequency of some food groups of students aged 12 - 15 years in Thuy Nguyen, Hai Phong in 2019

Tác giả: Do Son Tung, Nguyen Duc Thang, Duong Thi Phuong, Khuc Thi Hong Hanh, Ong The Due, Hoang Bao Duy, Phung Lam Toi
Tóm tắt:
Eating habits are a critical part of life because they can affect long - term health. A descriptive cross - sectional study was conducted on 1588 students aged 12 - 15 years in Hai Phong in May 2019 with indirect interview using self - administered questionnaire with questions regard the eating habits and food consumption frequency of some food groups. There were 29.6% of students reported that they skipped at least one meal a day. Breakfast was the most frequently skipped meal. Students aged 13 and 14, with parents’ occupations such as farmers, employees, and freelancers, and those whose Z-score BMI >+1 are statistically associated with skipping meals. Fruits and vegetables were food that likely to be consumed every days. Some students still consumed alcohol. There should be communication programs for parents, students, school to understand the benefit of having a healthy diet and consuming healthy food as well.
Summary:
Từ khóa:
Eating habits; food consumption frequency; 12 - 15 years old; Hai Phong
DOI: https://doi.org/10.51403/0868-2836/2022/921
File nội dung:
o220935.pdf
Tải file:
Tải file với tiền ảo trong tài khoản thành viên.
Thông tin trong cùng số xuất bản:
THƯ CHÚC MỪNG 98 NĂM NGÀY BÁO CHÍ CÁCH MẠNG VIỆT NAM
Nhân ngày Báo chí Cách mạng Việt Nam (21/06/2023). Kính chúc các anh, các chị và các bạn đồng nghiệp thật nhiều sức khỏe, nhiều niềm vui. Hy vọng các đồng chí luôn giữ vững ngòi bút, lập trường và sự khách quan, trung thực của mình để góp phần phát triển nền báo chí nước nhà. GS. TS Đặng Đức Anh (Tổng biên tập Tạp chí Y học dự phòng)
Website www.tapchiyhocduphong.vn được phát triển bởi đơn vị thiết kế web: MIP™ (www.mip.vn - mCMS).
log